-25%

Organic Acai with Apple and Black Cherry – jagody acai – sekret długowieczności

200,00 

Poprzednia najniższa cena: 200,00 .

Skuteczny antyoksydant, pomaga zapobiegać zespołowi metabolicznemu, dba o utrzymanie szczupłej sylwetki, płaskiego brzucha, korzystnie wpływa na stawy.

 

Opakowanie : Butelka 473 ml


DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Wysyłka w ciągu 24 godzin!

Opis

Organic Acai with Apple and Black Cherry – jagody acai – sekret długowieczności i na wspomaganie odchudzania.

Organic Acai prosto z ekologicznych upraw. Coraz większe uznanie konsumentów zdobywa żywność ekologiczna (organiczna / bio), przy produkcji której wykorzystuje się naturalne metody.

Organic Acai to 100% ekologiczny sok wytworzony z pysznych owoców jagody acai. Jagody acai to bogactwo składników odżywczych, wyróżniające się niezwykłym potencjałem antyoksydacyjnym – jednym z najwyższych wśród owoców!

Poznaj swój „sekret długowieczności”

Organic Acai – sok z jagody acai

Jagoda acai pochodzi z nietkniętych przez cywilizację terenów Amazonii i nie bez powodu nazywana jest „skarbem amazońskich lasów”. Jej coraz to nowsze, cudowne właściwości są stale badane i odkrywane przez współczesną naukę.

Jagoda acai to owoce palmy Euterpe oleracea wyglądem przypominające borówkę leśną. Są jednak od niej nieco większe i posiadają dużą pestkę.

ODKRYJ JAGODY ACAI

Produkt spełnia rygorystyczne wymagania produkcji organicznej, w której to radykalnie ogranicza się stosowanie wszelkich chemicznych środków ochrony roślin, nawozów syntetycznych czy substancji pomagających w przetwarzaniu. Dzięki temu jest bogatszy w składniki odżywcze oraz skuteczniej działa na organizm. Ze względu na szybką utratę swoich cennych właściwości odżywczych owoce jagody acai natychmiast po zbiorze są przerabiane m.in. na soki czy przeciery.

Owoce acai charakteryzują się się niezwykle silnym działaniem antyoksydacyjnym – jeden z najwyższych wśród owoców – dlatego po jagody acai chętnie sięgają światowe gwiazdy show biznesu!
Owoce acai zawierają aż 33-krotnie więcej przeciwutleniaczy niż czerwone winogrona i 100 razy więcej niż zielona herbata!
To także bogactwo witamin: B1 (tiaminy), B2 (ryboflawiny), PP (niacyny), E, C, składników mineralnych, takich jak: żelazo, potas, fosfor, wapń, błonnika pokarmowego oraz aminokwasów, jak również cennych związków fenolowych, w tym antocyjanów oraz bioflawonoidów i fitosteroli.

Zalety

  • Ponadprzeciętna moc antyoksydacyjna – 102 700 w skali ORAC
  • 100% ekologiczny:
    – sok z jagódy acai
    – koncentrat soku z  czereśni
    – koncentrat soku z jabłek
  • Bez dodatku cukru
  • Ekstremalnie wysoka zawartość antyoksydantów
  • Płynna formuła łatwa do połknięcia
  • Bez sztucznych barwników
  • Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
  • Wspaniały smak pieszczący zmysły
  • Bez konserwantów.
Organic Acai  with Apple and Black Cherry zawiera 100% ekologiczny sok wytworzony z pysznych jagód acai  wzbogacony, dla jeszcze lepszego smaku, ekologicznymi koncentratami soków z jabłek i czereśni.

Organic Acai with Apple and Black Cherry - jagody acai - sekret długowieczności 1

Komu szczególnie polecamy?

  • Wszystkim osobom poszukującym silnego wsparcia antyoksydacyjnego.
  • Osobom chcącym zadbać o urodę, figurę i kondycję.
  • Wszystkim osobom chcącym wspomóc funkcjonowanie układu odpornościowego.
  • Osobom narażonym na codzienny stres związany z pracą lub stylem życia.
  • Osobom w trakcie kuracji odchudzającej.
  • Użytkownikom telefonów komórkowych, komputerów itp.
  • Mieszkańcom dużych aglomeracji, narażonych na zanieczyszczenia powietrza.
  • Osobom preferującym suplementy diety w płynie.
  • Osobom odżywiającym się nieracjonalnie.
Skuteczny antyoksydant
Działanie antyoksydacyjne jagód acai to jedna z ich największych zalet. Mają najwyższy potencjał antyoksydacyjny wśród poznanych roślin – 102 700 w skali ORAC. Co to oznacza? Skutecznie wspomagają hamowanie destruktywnego działania wolnych rodników, czyli cząsteczek, jonów lub atomów, które – gdy występują w organizmie w nadmiarze – prowadzą do wielu problemów zdrowotnych (np. cukrzycy typu 2, stanów zapalnych, chorób układu sercowo-naczyniowego, gorszej pracy mózgu), skórnych, szybszego starzenia się oraz mogą uszkadzać DNA komórek.
Wolne rodniki powstają w organizmie m.in. pod wpływem stresu, nieregularnego odżywiania się, spożywania dużych ilości produktów wysokoprzetworzonych, smażonych, fast-foodów, palenia tytoniu, nadmiernej konsumpcji alkoholu czy wdychania zanieczyszczonego powietrza.
Niestety – jak pokazują badania – przeciętna dieta Polaków jest uboga w warzywa i owoce – główne źródła przeciwutleniaczy, dlatego warto zacząć je suplementować, by wspomóc organizm w walce z wolnymi rodnikami i cieszyć się zdrowiem, pięknym wyglądem długie lata.
W jagodach acai występuje niezwykle wysoka zawartość substancji przeciwutleniających, m.in. antocyjany korzystnie wpływające na układ sercowo-naczyniowy czy kwas elagowy chroniący skórę przed uszkodzeniami kolagenu i niekorzystnym działaniem promieniowania UV.

Czy wiesz, że… według legendy nazwa jagód acai pochodzi od imienia córki indiańskiego wodza.

Produkt rolnictwa ekologicznego – pakowany w atmosferze ochronnej.

9 powodów, dla których warto sięgnąć po produkty CaliVita®

  1. Należymy do grona nielicznych firm, które spełniają wymogi cGMP (Current Good Manufacturing Practice - AKTUALNEJ DOBREJ PRAKTYKI PRODUKCYJNEJ).
    cGMP jest bardziej kompleksowym i wymagającym standardem niż GMP. Jest ciągle aktualizowany, ulepszany w oparciu o najnowsze odkrycia naukowe, najnowsze technologie. cGMP wymaga testów każdej partii surowca, każdej partii gotowego produktu. Na każdym etapie procesu technologicznego następuje kontrola produkcji, co gwarantuje uzyskanie najwyższych możliwych standardów jakości, bezpieczeństwa i skuteczności produktów.
  2. Produkty posiadają Certyfikaty FDA (Amerykańskiej Agencji ds. Żywności i Leków), spełniają wymogi określone w przepisach Unii Europejskiej, zostały zgłoszone w powiadomieniu do Głównego Inspektora Sanitarnego (GIS).
  3. Wszystkie surowce i produkty są wolne od GMO, zanieczyszczeń, metali ciężkich, jak również spełniają odpowiednie wymogi mikrobiologiczne.
  4. Surowce naturalne stanowią podstawę w procesie tworzenia nowoczesnych formuł suplementów diety CaliVita® z wykorzystaniem ekologicznych składników o ile to możliwe.
  5. Zwracamy szczególną uwagę, by zawsze, gdy tylko to możliwe, stosować formy składników aktywnych o jak najlepszej przyswajalności oraz, by poszczególne składniki wywierały synergiczny efekt (wzajemnie wzmacniające działanie) na organizm.
  6. Oprócz wykorzystywania najnowszych wyników badań naukowych przy opracowywaniu innowacyjnych składów, bazujemy również na wielowiekowej tradycji medycyny ludowej potwierdzającej m.in. skuteczność składników roślinnych stosowanych w naszych preparatach.
  7. Posiadamy 30. letnie doświadczenie w produkcji, dystrybucji suplementów diety.
  8. Znakomita większość naszych produktów jest wytwarzana w USA.
  9. Gwarantujemy 100% jakość naszych produktów.

Dawkowanie: 2 łyżki stołowe (30 ml).

Produkt wstrząsnąć przed otwarciem.

Po otwarciu produkt przechowywać w lodówce do 45 dni.

Organiczny sok z owoców acai (Euterpe oleracea)     25010 mg
Organiczny koncentrat soku z owoców czereśni (Prunus avium)     3185 mg
Organiczny koncentrat soku z jabłek (Malus domestica)     3130 mg

Składniki: organiczny sok z jagód acai (Euterpe oleracea) (79,64%), organiczny koncentrat soku z owoców czereśni (Prunus avium) (10,05%), organiczny koncentrat soku z jabłek (Malus domestica) (10,05%,); regulator kwasowości: kwas cytrynowy (0,26%).

Wartość odżywcza:  30 ml: Wartość energetyczna: 123,7 kJ/  29,68 kcal, Tłuszcz: 0,88 g, Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,22 g, Węglowodany: 5,05 g, w tym cukry: 3,3 g, Białko: 0,39 g, Sól: 0,01g

Wartość odżywcza:  100 ml: Wartość energetyczna: 412 kJ/ 98,89 kcal, Tłuszcz: 2,93 g, Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,73 g, Węglowodany: 16,83 g, w tym cukry: 11 g, Białko: 1,3 g, Sól: 0,02 g

1Zawartość cukrów wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego cukru w owocach. 2Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Uwagi!
Nie używaj produktu, jeśli brakuje zewnętrznej folii zabezpieczającej lub jest ona uszkodzona. Nie przekraczaj zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Osoby z problemami zdrowotnymi, przyjmujące leki przed zastosowaniem preparatu powinny skonsultować się z lekarzem.

Przeciwwskazania: nadwrażliwość na składniki preparatu, kobiety w ciąży, karmiące piersią, osoby przyjmujące immunosupresanty.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać zamknięty, w suchym, chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła, światła, ujemnych temperatur, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Produkt po otwarciu należy przechowywać w lodówce i spożyć do 45 dni.

Producent: CaliVita® International, Berlin, Connecticut 06037, USA.

Importer: CaliProducts Kft., Aranykéz u 6.VI. 58, 1052 Budapeszt, Węgry.

Dystrybutor: POLFIT Sp. z o.o, ul. Warszawska 547, 05-083 Wojcieszyn.

Jednostka certyfikująca w Polsce: Centrum Jakości AgroEko Sp. z o.o., nr jednostki certyfikującej – PL-EKO-09